Accountability Person – Hur gör ni?

När jag får svackor i träningen, motivationen inte räcker eller inte finns, jag ser ingen anledning att fortsätta för jag får ändå inget resultat.
Ungefär som jag känt på senaste tiden.
Jag går till gymmet och tycker jag puschar rätt hårt, hårdare än förut, men jag verkar inte bli starkare och jag ser ingen skillnad fysiskt.
Så nåt kapitalt fel gör jag ju uppenbarligen. Då är det väldigt lätt för mig att känna en hopplöshet, liksom, varför ska jag lägga massa tid och ork på något som inte ger mig något? Det undrar jag verkligen.

Förmodligen behöver jag leta upp ett nytt program följa eller gå tillbaka till nåt gammalt som funkat för att enklare hålla fokus på gymmet. Sen skadan har jag kört lite high chaparall för att jag vill implementera ett tänk jag läst om men samtidigt inte kan följa helt. Då blir det svårare hålla fokus på plats och känslan är oftare att jag mest vill gå hem för det ger inget vara där. Även om jag tar i rejält.

Men såna dagar, eller perioder, skulle jag verkligen behöva en “accountablity person”, nån som liksom håller mig ansvarig för att komma till gymmet och träna.
Inte nödvändigtvis tränar med mig även om det säkert skulle vara kul och nyttigt i alla fall oftast. Men liksom nån som inte blir besviken om jag missar ett pass men som ändå finns där på nåt sätt för att jag inte ska hoppa över pass för att jag e lite seg.

Men än så länge har jag aldrig haft nån sån utan får se till hålla mig själv ansvarig för att jag ska ta mig dit, det är ju för min skull och jag som förhoppningsvis får nytta av det. Men ibland räcker det inte för att ge motivation. Ibland berättar jag för folk att jag ska ta mig iväg till gymmet den och den dagen för att på så sätt typ ha nån annan vara ansvarig mot, utan att de själva vet om det eller för den delen bryr sig huruvida jag tränar eller inte.

Det gör i längden bara min kropp, är ju den som ska ha nytta av det är tanken. Och jag, eftersom styrka och uthållighet underlättar en hel del i vardagen.
T.ex. kommande däckbyte på bilen, inte för att jag byter däcken men vinterdäcken ska ner från vinden och sen ska sommardäcken upp, det är 3 trappor och ett antal lyft.
Inte så tungt direkt men skapligt otympligt….

Så om ni har några tips på hur man hittar motivation, sätter lämpliga mål eller hur man ska göra för att fortsätta komma iväg till gymmet och helst känna nån glädje av att vara där eller nytta av det eller vad som helst utom stress och en känsla av att bara vilja därifrån, så tipsa mig gärna!
Välkomnar alla råd och tips i nuläget!

 

This entry was posted in Blogg, Träning and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply