OS i Sotji dag 13

Man kan visst ha bowlingtur två gånger i samma mästerskap, i alla fall om man heter Emil Jönsson. Även om det var Peterson som de facto körde in i mål som trea efter att Jauhojärvi kört över Tsharnkes skidor. Får väl se hur det går med protesten. Jag tyckte nog det var väl tight när han bytte spår där.
Framförallt väldigt synd när tävlingar avgörs på det sättet.
Stina Nilsson gjorde däremot en väldigt bra insats när hon körde ikapp Herrman på sista sträckan och spurtade ifrån till brons. Riktigt snyggt.
Återigen en bra längddag för ett landslag som håller på att bli historiskt med sina insatser.

Det börjar tunna ut med grenar nu när det bara är några dagar kvar av OS. Känns tråkigt.
Men några godbitar är det kvar, om de nu bara kan gå som jag vill snart.
Torsdagen bjuder på ett svenskt guldhopp, Victor Öhling Norberg i skicross. Väldigt tuff gren där det ofta sker incidenter så att man är bäst betyder inte att man vinner. Victor har en bra chans och har haft bra form hela säsongen. Han själv är inte nöjd om han inte tar medalj så jag säger att han får åka hem med en medalj.
Tillsammans med honom startar även Michael Forslund och John Eklund för Sverige.
Enligt experterna ska banan passa både Victor och Michael bra medan John är en lite mindre och mer teknisk åkare som inte riktigt kommer till sin rätt här

Damkronorna ska spela bronsmatch mot Schweiz. Sett till seminfinalerna tror jag tjejerna får det svårt. Men med en bra dag och att de lyckas få hål på Schweiz grymt duktiga målvakt så kan det bli ett brons till Sverige.
Målvaktsspelet var trots de stora siffrorna bra mot USA i semifinalen. Om Wallner eller Martin Hasson beroende på vem som får stå håller samma nivå i bronsmatchen kan det räcka.

Curlingdamerna spelar final mot Canada, ett Canada som är obesegrat i turneringen. Det blir en väldigt tuff match sett till de senaste mötena lagen emellan. Men det är final i OS, allt kan hända när nerver och medaljer kommer i tankarna.
Bara hoppas Lag Sigfridsson spelar minst lika bra som i semifinalen.

Tyvärr misslyckades Victoria Helgesson i sitt korta program och lyckades inte kvalificera sig för att få åka det fria programmet under torsdagen.

This entry was posted in OS Sotji, Sport and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply