OS i Sotji dag 12

Det var inte en riktigt lyckad svenskdag. Men så var det ju inga längdtävlingar heller.
Jessica Lindell-Vikarby hade som hon själv sa, en gång i livet har jag den här chansen i OS och jag sumpar den. Hon hade verkligen läget men det flyt som varit så självklart den här säsongen fanns inte där.
I skidskyttet var det samma visa som det varit detta OS, antingen funkar inte åkning eller inte skytte. Den här gången var det framförallt skyttet som inte fungerade fullt ut. Dock gjorde medaljörerna väldigt bra lopp så frågan är om det hade räckt ändå.
Bara ladda om för stafetten där det är höga förväntningar på de svenska herrarna.

Onsdagen bjuder på flera svenska medaljchanser.
Först ut på morgonen är dock herrarnas första åk i storslalom. André Myhrer avstår för att satsa allt på slalomen efter smällen mot knäet i förra veckan. Matts Olsson försvarar de svenska färgerna men måste nog överträffa sig själv för att nå en pallplats här.
Marcel Hirscher gör entré i OS, inte hans bästa gren men han kan mycket väl vinna ändå. Ted Ligety är farlig de gånger han håller ihop och kommer ner i båda åken. Alexis Pinturault ska inte heller glömmas bort.

Tre Kronor spelar kvartsfinal, ska de bryta sin förbannelse från de senaste spelen är det Slovenien som ska besegras. Det bör gå, det bör inte vara något större problem. Men så har det varit förut och det har inte gått ändå. Återstår att se om Lundqvist spikar igen, då vinner Sverige.

Sveriges klart bästa medaljchanser för dagen kommer inte helt oväntat i längdspåren. Det är dags för sprintstafetter för damer och herrar. Med Stina Nilsson istället för Charlotte Kalla som vill vila så minskar damernas chanser något men Nilsson har hög kapacitet, dock är hon sällan jämn i sina prestationer. Har hon en bra dag samtidigt som Ida Ingemarsdotter får det att klaffa i spåret så kan de absolut nå pallen.
Herrarna har en ännu bättre chans med medaljörerna från den individuella sprinten, Emil Jönsson och Teodor Peterson. Men då krävs det att Jönssons rygg håller hela dagen den här gången, man kan inte räkna med bowlingtur två gånger samma mästerskap.
Norge blir svåra motståndare på både dam- och herrsidan om de fått ordning på form och valla, Björgen kör med individuella medaljösen Flugstad-Östberg och på herrsidan är det guldvinnaren Hattestad som ställer upp tillsammans med Northug som var den enda norrman som gjorde en bra stafettsträcka i det norska laget. Dario Cologna tävlar med sin lillebror och det kan räcka långt. Ryssarna vill gärna vinna på hemma plan. På damsidan har USA ett bra lag på papperet. Det blir säkerligen roliga tävlingar, tighta och spännande.

Det är dags för Victoria Helgesson att börja sin tävlan. Damernas kortprogram är på kvällen. Victoria kan om hon åker på sin toppnivå nå en topp fem placering men det är tyvärr inte troligt. Når hon topp tio är det mycket bra. Topp fem vore extremt bra. Inte omöjligt men inte speciellt troligt.

Under dagen spelar båda curlinglagen semifinaler.
Lag Sigfridsson möter Schweiz, de kan mycket väl vinna men har inte riktigt spelat på sin absoluta topp på ett jämnt sätt denna turnering.
Lad Edin möter Storbritannien, herrarna har spelat mycket bra denna turnering och bör kunna vinna denna semifinal också.
Det är inte alls omöjligt att vi har två svenska lag i OS final i curling efter semifinalerna. Men det gäller att stenarna curlar rätt och det gör de inte alltid.

This entry was posted in OS Sotji, Sport and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply