OS i Sotji dag 10

Återigen en grym svensk dag på längdstadion, dock inte alls lika oväntat denna gång.
Som jag misstänkte så hakade Sverige av Norge långt innan Northug ens fick klappen på axeln. Att det skulle vara Lars Nelson som hakade av nästan hela fältet, det trodde jag nog inte riktigt. Kanonlopp av Lars, tur det när han petade Södergren.
Övriga åkare gjorde egentligen vad man kunde vänta sig.
Motståndarna underpresterade lite, minst sagt.
Ryssarna  hängde inte alls med, förutom Legkov som gjorde en monsteravslutning på sin sträcka. Norrmännen gick inte att känna igen. Sundby började sin sträcka som om han vore i Tour de ski form, men sista varvet var han närmare att hälsa på den vägg som Brink verkade ha skickat mot Sotji. Trots allt hån mot Northug så åkte han jämt med Hellner utan att ha nåt direkt att köra för.

Det är två längdtävlingar kvar i OS. Det kan bli många svenska framgångar. Sprintstafetterna har vi bra lag för både damer och herrar oavsett vilka som ställer upp. Dock stort plus om de lyckas övertyga Kalla om att hon ska åka.

Det var för dimmigt för att köra skidskyttet under söndagen så de flyttades till måndag morgon. Min sömn tackar inte för det.. Men hoppas det ger mina favoriter lite mer framgångar då. Därför blir det i princip samma text som igår, inget har ju ändrats. Jag vet inte om någon är väldigt dålig på att köra tidigt på morgonen, annars kunde det spelat in, som för Stefan Nystrand i simning.

Masstarten i skidskytte är den sista individuella tävlingen för herrarna i detta OS. Det är lite olika kvoter för att få starta men både Fredrik Lindström och Björn Ferry har kvalat in. Tävlingsformen passar dem bägge så får de till skytte och åkning samtidigt den här gången kan de slåss om medaljer. Martin Fourcade blir svårstoppad även denna gång. Björndalen kan man aldrig räkna bort. Svendsen väntar fortfarande på en fullträff. Moravec och Beatrix verkar ha toppat formen perfekt och gillar man mot man tävlingar.

Damkronorna slog ut Finland i en grym kvartsfinal. Nu är det dags för semifinal och det är en ännu tuffare match, förstås. Nu är det USA som står för motståndet och Sverige måste nästan utföra en bragd för att slå ut amerikanskorna. Men det kan gå, de har gjort det förut. Dock har formen verkat sviktande senaste åren. Men får de det att stämma så kan det räcka till final. Återigen är det viktigt att den som vaktar svenska målburen har en riktigt bra dag.

Sista omgången i Round Robin för curlingdamerna.
Svenskorna besegrade ryskorna knappt igår men det var en väldigt viktig seger. Slutspelet är nära och matchen mot Japan ska inte vara något större problem.

This entry was posted in OS Sotji, Sport and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply