OS dag 8

En riktig kanondag på längdåkningsstadion. Två medaljer, båda med bragdeftersmak. Att Johan Olsson faktiskt lyckades ta medalj med den senaste månaden han haft är en mindre bragd. Att Daniel Richardsson som jag ändå varnade lite för igår också lyckades ta en medalj är en bragd. Bilolyckan i somras som kostade en nära vän till honom livet och inte var långt ifrån att kunna ta livet av Richardsson också. Han bröt benet, skadade korsband och ligament och fick hela försäsongen förstörd.
Han valde att inte operera knäet utan bygga upp musklerna runt omkring istället. Att med den uppladdningen skida in på bronsplatsen, det är oerhört starkt jobbat.
Bragdpallen får sin topp med en överlägsen Dario Cologna som tar sitt andra OS-guld. Han var så överlägsen att han åkte ikapp Johan Olsson som startade 30 sekunder framför honom. Ett lopp innan OS och sedan två guld och det är inte slut än för Cologna. Hans gest efter mål var en kopia av det Dählie gjorde för flera år sedan. Invänta sista deltagaren som är ett så kallat blåbär men ändå gör en grym prestation och gratulera honom. Mycket snyggt av Dario, mycket mycket snygg gest.

Lördagen bjuder på mycket svenskt. Först ut är damcurlingen som närmar sig slutspel. Det ser bra ut för lag Sigfridsson och det kan mycket väl räcka till medalj så småningom.

Alpint är det dags för Super-G. Jessica Lindell-Vikarby gör sin första start i OS och det ska bli intressant att se vilken form hon är i. Kajsa Kling ger sig i kast med utförsbackarna i Sotji igen. Förhoppningsvis med bättre lycka denna gång. Sara Hector fortsätter samla på sig erfarenhet för framtiden. Återigen varnar jag för Mancuso och Lara Gut men efter störtloppet kan jag inte lämna Maze utanför tipset. Kanske Gisin kan blanda sig i även denna tävling. Jag ser det som att svenskorna får svårt att ta medalj men med en riktig fullträff kanske det kan gå.

David Andersson ska sätta Sverige på skridskokartan igen. Hans första start i OS var inte så framgångsrik, krånglande smalben satte krokben för honom. Förhoppningsvis går det bättre för honom på 1500m.

För att fortsätta de framgångsrika längddagarna är det dags för damernas stafett.
Med tanke på hur det sett ut hittills är det svårt att inte tro att svenskorna har ett kanonläge att ta medalj. Norskorna är dock favoriter till guldet trots svagare insatser den senaste tävlingen. Något oväntat kör Anna Haag tredje sträckan och det kan bli avgörande. Först ska Emma Wikén hänga på Therese Johaug som lär dra på i maxfart. Lyckas hon med det ska Haag helst haka av Astrid Uhrenholt Jacobsen som kör tredje sträckan. Har de sällskap inför sista sträckan är det upp till Charlotte Kalla i storform att försöka slå Marit Björgen som började med topplopp i skiathlonen men sedan har visat sig betydligt mer mänsklig i sprinten och efterföljande 10km. Finland brukar ha ett bra lag men de ska få svårt att rå på Norge och Sverige i dagsläget.

Damkronorna spelar kvartsfinal mot Finland. Det kommer att bli en tuff match. Det gäller att den målvakt som får stå, Martin Hasson eller Wallner gör en toppmatch samtidigt som resten av laget har en riktigt bra dag. På slutet har damkronorna haft svårt i slutspel och mot Finland. Vinner de är det match om medaljerna som gäller sen.
Det kan mycket väl gå för Sverige men det kommer att bli hårt.

Lag Edin kan säkra en plats i semifinalen i curlingen genom att besegra Tyskland. Med tanke på hur de båda lagen spelat hittills i OS så bör semifinalplatsen vara klar efter den matchen. Lag Edin imponerar fortsatt i turneringen.

Herrkronorna spelar sin sista gruppmatch på kvällen. Lettland står för motståndet. I fredagens match såg Tre Kronor inte helt övertygande ut men Schweiz är ett bra lag.
Lettland ska de besegra men samtidigt får de inte underskattas.
En riktigt kul dag väntar jag mig. Med många spännande tävlingar och faktiskt, fler svenska framgångar.

Vad väntar ni er av dagen?
Och vad har varit roligast hittills under OS?

This entry was posted in OS Sotji, Sport and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply