Bakslag igen

Efter den fina insatsen senast var det återigen drag på läktarna när Hammarby spelade.
Det fanns hopp om en bra insats och första målet på nya arenan.
Och en seger som kanske kanske kanske skulle ge en chans att utmana just motståndarna Falkenberg om tredjeplatsen i tabellen.

Det blev ungefär tvärtom. Spelet såg återigen väldigt stillastående ut.
Långa stunder var det bara pass i sidled, ingen rörelse och ingen vilja på för många fötter.
Jag får upprepa det jag sagt förut.
Nahir Besara har säkert kapacitet, han skulle inte ha det ryktet han har annars och inte ha kommit till den här nivån.
Men för tusan. karln vågar inte göra något rätt. Han går aldrig på skott, trots att ingen kommer löpande och han har bra läge. Han slår aldrig passningar framåt och han tappar väldigt mycket boll för att han är osäker.
Han har absolut inget självförtroende och det blev nog inte bättre när han buades ut vid sitt byte. Det är synd om killen, men det är också till stor del hans fel att det går som det går för Hammarby.
Mycket av spelet verkar som det ska gå genom honom och där stannar det upp. När Besara var förkyld senaste matchen mot Örebro och ersattes av Tranberg så var det oerhört mycket mer fart och framåt i Hammarby. Nu var Tranberg sjuk, men frågan är om han fått starta ändå, Besara verkar åtnjuta gränslöst förtroende trots plattmatch efter plattmatch.

Billy Berntsson har heller inte varit bra de senaste matcherna. Vad han lyckats göra för att förpassa Timisela till bänken är jag nyfiken på. Dock var det inte hans fel att Hammarby förlorade dagens match. Det var ett överlag tafatt försvarsspel.
Tappade markeringar som gjorde att Falkenbergarna kunde stå omarkerade och ensamma i straffområdet och bara lägga in bollen. Att få stå själv och lobba in bollen från inifrån straffområdet, det är inte okej om man spelar i näst högsta serien.

Dennerby som fick min respekt sist med bytet Schlebrügge på topp tappade den helt idag när först laguppställningen var utan forwards, istället var det två mittfältare som skulle gå forwards. Problemet är att den ena är speluppläggare Kennedy och den andra är energiknippet Lallet. Båda behövs på andra positioner: Kennedy ska spela fram forwards från mittfältsposition i mitten medan Lallet brukar skapa öppningar för passningar in i straffområdet när han springer på sin kantposition.
När de båda egentligen förväntas vara i straffområdet som forwards finns det ingen som riktigt tar över deras originaluppgifter. Kontentan blir att det antingen inte finns någon som slår passningarna till anfallarna eller att det inte finns någon som kan ta emot passningarna från Lallet och Kennedy.

När sedan Dennerby alldeles för sent, det vill säga efter 0-2 målet sätter in Schlebrügge för att, som jag trodde i alla fall, se till att ha någon på topp som kan ta hand om de höga långbollarna som slås. Då blir det istället ett rent backbyte. Samma som i Örebro, Theorin ut. Men med den stora skillnaden att Schlebrügge den här gången går ner och tar Teorins plats som mittback. Vem tusan gör ett försvarsbyte när man ligger under och måste göra mål? Tydligen Hammarbys Tomas Dennerby.
Absolut inget givande drag, varken på plan eller för resultatet.

Det var ingen trevlig stämning efter slutsignal.
Säsongen är återigen körd för Hammarby och någon måste bli syndabock.
Sportchefen ligger nära till hands då han varit så nöjd med “panik” forwardsvärvningarna där en inte gjort mycket vettigt även om jag gillar hans attityd, Luke Rodgers, och den andra visade lovande takter den halvlek han spelat men sedan varit skadad i vad som skulle varit en vecka och som nu är uppe i en och en halv månad, Andreas Haddad.
Dock håller jag med om att värvningen av Haddad på många sätt var bra, han är exakt den spelartyp Hammarby saknar, lång och stark forward som kan förvalta de långa, höga bollar som varit anfallsvapnet denna säsong.
Men han är en glaslirare. Hur smart den kille var som på träning valde att tacka just Haddads hälsena så hårt, det kan man ju fundera över… Med hans historia borde han nästan ha en väst på träning som säger att han inte får tacklas alls.

Nu återstår att försöka rädda säsongen.
Undvika bottenstriden.
Börja bygga för nästa år.
Se till att rensa i spelartruppen samt
Fixa ordentliga värvningar som kompletterar de bra spelare som finns.

Jag tycker för övrigt oerhört synd om Christoper Lallet.
Killen har Hammarby-hjärta. Han springer från första till sista sekund och ger alltid allt.
Det måste vara fruktansvärt att bli så utbuad efter slutsignal då.
Hans ansikte och kroppsspråk gör ont i mig att se.
Så snälla resten av Hammarbys spelare och Dennerby.
Ni kan väl ta och inspireras av Lallet, och kämpa som han gör.
Låna lite av hans iställning.
För då tror jag hösten kan bli trevligare för fansen.

Om nån bara tar bort den mentala spärren som målbristen på Tele 2 arena verkar ha skapat.

This entry was posted in Fotboll, Hammarby, Sport and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply