Hammarby med fart

Trots att fans alltid låter optimistiska var det svårt att tro på seger mot Örebro på bortaplan, de hade inte ens tappat poäng på Behrn arena tidigare denna säsong.
Och nej, vinst blev det inte för Hammarby men en poäng blev det. För mig en poäng med mersmak, trots att utvisningen gjorde att matchbilden ändrades mer än den troligen skulle gjort annars.

Dennerby hade tvingats till en förändring som jag välkomnade. Besara var förkyld och startade inte. Enligt mig har Besara varit stoppklossen hela säsongen med dåligt självförtroende och dåliga avslut samt väldigt mycket sidleds- och tillbakapassningar.

Nu var det mycket fart på Hammarbys mittfältsspel även om Örebro hade mycket boll. Lallet ser alltid till att det är rörelser bland spelarna. Han står aldrig still och det ger medspelarna viktiga alternativ. Dock är det som mittfältare han ska spela, inte som forward som den officiella laguppställningen sa, de facto på planen så var det dock Kennedy som var Sundins kollega på topp.

Det såg lovande ut. Passningarna gick framåt, spelet ville framåt för Hammarby även om Örebro var väldigt stabila, deras ledningsmål var lite turligt med en styrning men inte oförtjänt. Efter utvisningen jagade Hammarby kvittering och med tio minuter kvar kom draget som gör att Dennerby har mitt gillande.
Han byter ut Theorin och sätter in von Schlebrügge, på topp.

Ner på trebackslinje och upp med en riktigt stark huvudspelare på topp, precis det som Hammarby saknar och det som skulle in när Andreas Haddad införskaffades.
Och det blev en klar skillnad. Schlebrügge vann många nickdueller, offrade sig hela tiden och försökte vara överallt på offensiv planhalva.
Därför var det inte helt oväntat han som forcerade in kvitteringen, även om det inte var på nick.

Utan utmärkte Oscar Jansson i målet hade nog Örebro fått inkassera sin första förlust på Behrn arena för i år. Jansson visade varför han blev matchens lirare för Ösk genom några väldigt bra räddningar de sista minuterna. Innan dess tyckte jag han hade några mer tveksamma ingripanden men de sista minuterna gjorde han näst intill omöjliga räddningar när Hammarby pressade genom bland annat Sundin, Lallet och Schlebrügge.
Allra sista skottet i matchen hade kunnat avgöra den till bortalagets favör om Mattias Adelstam inte bestämt sig för att ta i allt vad han hade på det smarta inlägget från högerkanten. Bollen gick över och domaren blåste av.

En poäng till vardera laget. En poäng som tog Örebro till serieledning och som cementerade Hammarby borta från toppskiktet. Den teoretiska möjligheten till avancemang finns kvar men den praktiska tror jag försvann redan för flera omgångar sedan. En riktig målskytt har saknats och saknas fortfarande i Hammarby.

This entry was posted in Fotboll, Hammarby, Sport and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply