Rutiner – Enkelt och Smidigt eller Tråkigt och Enformigt

Jag har fått helt andra rutiner sen jag bytte objekt. Både när jag är ledig och när jag jobbar.
Det måste jag ge dagtidsjobb, det är enklare att ha rutiner.
Vet inte om jag mår bättre annars men hörde jag såg pigg ut, tror dock mest kollegan var snäll för känner mig mest galet trött när passet är slut…
Men att vakna relativt utvilad vid 9-10 på morgonen första lediga dagen är betydligt trevligare än att vakna utslagen efter 5-6h sömn när man ställer om från natt.

Men det är samtidigt stor skillnad på när jag jobbar och är ledig, framförallt på matrutinerna. De har blivit väldigt viktiga för mig sen i somras när jag försökt ta tag i mat och träning för att få ordning på vikt och må bättre med mig själv. Det är faktiskt lättare när jag jobbar. Har ingen direkt möjlighet köpa mat eller snacks när jag är på jobbet så det jag vill äta får jag se till ta med.
Försöker man vara nyttig är det ett enklare sätt.
Äter samma sak varje jobbdag, kanske inte det bästa med en hembakad fralla till lunch men enligt min app ligger jag över dagen bra kcal-mässigt iallafall. 
Det är skönt tycker jag inte, inte behöva använda fantasi eller tänka så mycket, bara göra iordning och ta med varje jobbpass.
Men visst, det kan bli lite långtråkigt också, men inte än faktiskt. Går byta smak på mina overnight oats med proteinpulvret.

När jag är ledig däremot har jag svårare få rätt antal kcal över dagen.
De dagar jag tränar ligger jag alltid för lågt, är väl inte dåligt ligga lågt när jag äter bra över dagen men när det blir väldigt lågt trots tre måltider börjar jag undra om det är något fel med appen eller jag som gör något fel.
Har dock ingen be om hjälp kolla det med så får börja experimentera lite snart för att få mer ordning på kosten. De dagar jag inte tränar äter jag “sämre” frukost, typ gärna nåt nybakat för att lyxa till det lite. Då ligger jag genast högre och de dagarna kan jag få ihop det hyfsat men där kommer min brist på fantasi in.

Har jättesvårt komma på fler hyfsat nyttiga, enkla och goda frukostalternativ för lediga dagar. När jag tränar äter jag gröt och har rutiner. Lediga dagar är ju behagliga och skönare såklart för jag kan göra än mer vad jag vill än när jag har dagar jag borde träna på.
Men jag är dålig på att komma på saker att laga mat som är enkla nog så jag faktiskt lagar dem sen också.
Träningsdagar är det korvstroganoff och köttfärs i nån form.
Men måste skärpa till lediga dagar lite på nåt sätt. Får se hur och av vem jag kan få hjälp på enklast sätt. Se om det är värt lägga pengar på det.

Vad gäller träningen går de rutinen helt okej. Tränar de lediga dagar jag tänkt nästan alltid, blir svårt ibland men oftast går det att lösa bara man vill. Planera och prioritera. Måste uppgradera programmet lite tror jag men får se hur det går. Så länge det går framåt funkar det. Mindre förändringar kan jag göra själv men sen kan jag för lite känns det som, rädd att göra fel så jag går sönder mer.

Så det är enklare med jobbdagar för maten även om den nog inte är optimal.
Träningsdagar är lediga dagar så det är skönare för det finns inga krav på att göra annat än det jag vill men samtidigt svårare för då måste jag tänka mer på vad och när jag ska äta.

Så det är både enklare och svårare vara ledig, skönt både att jobba och vara ledig rutinmässigt men på olika sätt.

Har ni några tips på hur man skapar bra rutiner med kost och träning?
Eller kanske bra tips på frukost och även enkla vettiga luncher och middagar 🙂
Alla tips tages tacksamt emot.

Min frukost på jobbet, overnight oats med kasein pulver, granola och bär ovanpå

Delar av utrustningen jag använder vissa träningspass

 

This entry was posted in Blogg, Livet, Träning and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply