Hammarby 2021

Säsongen har börjat men ändå inte. Allsvenskan kickar igång till helgen men Svenska Cupen är framme i final.
Förut räknades den knappt men på senare år har Cupen stigit i graderna som en direktplats ut i Europa.
Hammarby har tagit sig till final för andra gången i cupen. Det var inget skönspel som vann semifinalen, det var rent försvarsspel i 75min.
Trevligt se de verkar kunna spela försvar i år måste jag säga.
Anfallsmässigt räknar jag bort den matchen på grund av för lite återhämtning från kvartsfinalen och Corona karantän och sjukdom för bara någon vecka sedan.

Ser man istället till Trelleborgsmatchen, kvartsfinalen, så ser anfallsspelet intressant ut.
Jag saknar fortfarande Djurdjic, det gör jag, hans hårda spelstil och ledarstil samt att han jobbade kopiöst hela matcherna, både offensivt och defensivt, det är svårt att ersätta.

Men Ludvigsson visade redan förra året att han springer lika mycket om inte mer (om det är möjligt) än Djurdjic. Och med förvärvet Selmani kan den där tuffheten kommit tillbaka, iallafall till viss del. Han är inte lika ful men han spelar väldigt självuppoffrande och springer och satsar på allt oavsett vad det står i matchen tills den blåses av.
Den offensiva delen av Hammarby anno 2021 tror jag kan klara sig bra om de håller sig skadefria och får ett bra samspel med mittfältet.

Mittfältet behöver en Bojanic i form större delen av säsongen för att fördela bollarna till Ludvigsson och Selmani eller Amoo.. Annars behöver Sher eller någon annan ta ett kliv för att vara mittfältskugge och styra spelet framåt. För framåt måste vi. Mittfältet har många unga men också en bra balans när Fenger flyttas dig. Amoo kan bli riktigt intressant även om han måste jobba lite på sin defensiv.

Det som ändå oroar mig mest är nog backsidan, förstauppställningen ser stark ut i mina ögon. Fjoluson är ett grymt nyförvärv, jag gillar Magyar bredvid honom, Aziz gjorde ett bra inhopp och Fenger är grym men kan behöva som defensiv mitt när det blir luckor där.
Kanterna med Jeahze och Sandberg är stabila oftast. Men det är tunt om någon blir skadad och skador kommer det bli. För alla lag, det lag som hanterar skador och svackor bäst är det lag som vinner SM-guldet.

Målvaktssidan anser jag stabil. Jag gillar Ousted, dansken är trygg och stabil med bra reflexer. Lugn med fötterna och kan styra sin backlinje bra. Dovin är coming och kan bli riktigt bra om han fortsätter utvecklas. Se om han får stå cup finalen också.
För mig är Ousted förste målvakt i år, dock har han något problem med ljumskarna och klarar inte tätt matchande vilket gör det perfekt för Dovin som då naturligt kommer att få känna på hetluften på riktigt i ett antal matcher.

Ser fram emot säsongen med skräckblandad förtjusning, som vanligt.
Men hoppas verkligen man kommer få se nåt live i år, kanske till augusti eller så.
Eller ha en extrem tur i lotteriet om platser bland årskorten som lottas ut.
Vad tror ni om årets säsong?

This entry was posted in Allsvenskan, Blogg, Fotboll, Hammarby, Sport, Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply