Dag eller Natt – Beslutsångest deluxe

Så mycket svårare än jag trodde det skulle vara.
Jag trodde att det skulle var självklart att gå tillbaka till att jobba natt så fort som möjligt.
Men efter knappt två månader är det långt ifrån självklart.
Finns fördelar med att jobba dag som jag inte riktigt räknat med.
Finns klara fördelar med att jobba natt också.

Covid restriktionerna har gjort att det är svårt att veta/märka alla skillnader.
Jag har försökt bolla lite med några vänner och det har varit bra, har gjort mentala listor.
Men måste bestämma mig och det snarast.

Kostmässigt tror jag natt och dag blir likadan. Det jag tar med till jobbet är det jag äter, jag tror heller inte direkt att det påverkar vad eller hur jag äter på mina lediga dagar om jag jobbar dag eller natt.

Socialt vet jag inte på grund av Corona men borde funka ungefär likadant med tanke på mer kvällstid med folk, att jag är piggare på kvällarna. Annars ska man försöka träffa folk dagtid vilket kan vara svårt då många jobbar.

Största skillnaden är väl omställningarna till ledighet från natt och från dag. Jobbar jag dag går det rätt smärtfritt och man får en jämnare dygnsrytm även om jag inte går upp 05 när jag är ledig utan kanske skjuter det för långt, men är väl en vanesak.
Medan jobbar jag natt tappar jag nästan den första lediga dagen för att ställa om, sover för lite och är rätt trött den dagen istället för att kunna göra nåt direkt och utnyttja ledigheten på bästa sätt. Däremot får jag mer kvällstid vilket jag gillar som kvällsmänniska, trivs med att se serier, läsa böcker eller skriva på kvällarna.

Däremot tror jag att min träning mår bäst av dagjobb. Det är lättare komma iväg till gymmet första lediga dagen när man är utsövd istället för ett vrak. Lättare ha en träningsrytm överlag tror jag. Med nuvarande schema är jag ledig oftare också vilket gör det lättare få mer tid på gymmet när viljan finns.

Däremot är ledigheterna kortare vilket är ett minus, jag gillar långa ledigheter, lättare komma in i ledighets”mood” och verkligen känna sig ledig. Är jag ledig två dagar försvinner liksom kväll 2 för mig då jag bör gå och lägga mig senast vid 21 för att vara någorlunda vaken på jobbet sen. Dragpassen gör ju dock att det blir längre ledigheter ibland om än inte lika ofta som varje vända såklart. Kanske jämnar ut sig även om det känns segt med så korta ledigheter hela tiden.
Dagsljus är ett plus även om jag inte får det på jobbet oavsett dag eller natt.

Sedan är ju mitt nya objekt till stora delar stängt på grund av Corona och därför är jag lite orolig att jag inte kommer dels kanske klara av jobbet när det öppnar helt.
Eller att jag inte kommer klara av det på ett sätt som gör mig själv nöjd och därför gör att jag fortsätter trivas med jobbet. Jag är rädd att det kommer bli för mycket för mig.
Dock inte stressmässigt för det tror jag att jag kan hantera men helt enkelt för mycket för att trivas med.

Men det är ett väldigt svårt val…
Får fundera under dagen, väga för och nackdelar och se vad som kan kännas bäst i längden. Trodde det skulle vara självklart men icke…

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply