Omställning – Fokusera på det jag kan påverka

Det är dags att börja tänka om lite tror jag.
Jag kan inte fixa allt även om jag vill och hur mycket jag än försöker.
Jag är helt enkelt maktlöst och börjar bli förbannat trött på att känna att jag står och dunkar huvudet i väggen för det händer inget.
Det snackas mycket men sen följs inget upp. Genvägar och mygel istället bara för att komma undan. Det gör mig extremt trött.
Känner bara hopplöshet och uppgivenhet.

Så nu ska jag försöka ställa om hjärnan och tankesättet.
Fokusera på det jag kan påverka, där jag kan göra eller märka en skillnad.
Delar av det fackliga går in där, där jag känner att jag får gen

svar, att folk lyssnar och agerar och det händer något.
Sen träning och kost, träningen har jag kommit en liten bit på väg men det är lång väg kvar och saknas lite för att få den riktiga motivationen, men ska se till hitta den också.
Det ska helt enkelt gå. Där känner jag att det jag gör faktiskt gör skillnad.
Inte så mycket skillnad som jag skulle vilja eller i den fart jag gärna skulle se men nånting händer iallafall.

Kosten är ett annat kapitel, har tagit små steg sen i februari, men med undantag för frukoständringen som kom i somras när en ny bekantskap lät mig smaka på Overnight Oats så har den förändringen stått still. Det är fortfarande bättre än förut men måste bli ännu bättre. Dock kräver det att jag läser på för att komma på hur jag ska förändra och vad men får ta tag i det när jag fått lite mer ordning på andra saker så jag får lite energi över.
Men det är saker jag kan påverka, det är nästan bara upp till mig själv hur mycket jag vill förändra och hur mycket tid jag vill lägga ner.
Men då jag inser att det är viktigt och faktiskt vill göra en förändring får jag helt enkelt se till ta mig tiden, hitta energin och förändra lite till i taget.

Andra saker är väldigt mycket svårare göra något åt eller släppa fokus på då det där saker jag måste leva med typ hela tiden. Men jag ska verkligen försöka för så här kan det inte fortsätta, det är bara slöseri med tid och energi att försöka påverka saker som ändå bara fastnar i tuggummi eller ger känslan av att dunka huvudet i en vägg, gång på gång på gång… Bara göra vad jag kan när jag måste hålla på med det och sen försöka släppa det.

Lägga energi på de saker jag kan få ut något av både i det korta och långa loppet.

 

This entry was posted in Blogg, Livet, Träning and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply