Hotell och Hotellfrukost

Jag gillar att vara hemma, ha alla mina saker och kunna göra vad jag känner för och brukar. Gillar de rutinerna. Skönt vara bland allt hemtamt, sån är jag.

Hade en härlig hotellhelg förut när det var bröllop utanför Västerås.
Även om det kanske inte är optimalt med tanke på Corona så är jag väldigt glad att de hade en frukostbuffé istället för små påsar. Hotellfrukosten är liksom halva anledningen att jag gillar bo på hotell, trots att jag egentligen inte är någon frukostmänniska.
Det är härligt med allt uppdukat, massa gott, flera sorter nybakat bröd, massa olika pålägg och ofta skivade frukter.

Jag äter aldrig så mycket frukost som på hotell, äter både ägg och pannkakor, flera mackor och dricker flera olika drycker. Kanske inte jättebra i längden men händer så sällan så bara att njuta tycker jag ändå. Den här gången var det ju lite mindre av allt, mindre sorter framdukat och mindre alternativ bland bröden. Men fortfarande väldigt gott och trevligt att bara kunna gå och välja det man vill ha.
Och givetvis…. Slippa diska 🙂

Cirka en tredjedel av min frukost

Det är nåt speciellt med hotell ändå och inte bara frukosten.
Det är fruktansvärt skönt att slippa städa, inte behöva tänka på saker man borde göra eller har att göra hemma. Nystädat, fräscht och lagom med plats för att bara vara.

Även om jag kommer på saker jag kanske borde göra så är jag inte i närheten av sakerna utan de får helt enkelt vänta. Rätt skönt ändå.
Större chans att faktiskt vila, släppa alla måsten och bara vara.
Slappna av, läsa eller lyssna på musik eller nån historiepodd kanske, som jag brukar göra när jag varit å solat. Annars brukar jag ha svårt ha ro i kroppen att lyssna varken på poddar eller ljudböcker, eller böcker har jag inte provat, än.

Men har installerat Storytel, gratis provperiod, så tänkte jag ska ge det en chans.
Se om jag kan hålla fokus när jag lyssnar på saker. När jag lyssnar på musik brukar tankarna vandra så jag undrar om det inte är samma med böcker. Men ska testa vid tillfälle. Kanske i helgen. Fast ibland är det nog bra tankarna vandrar, de bearbetar underliggande problem och tankar, kan jag hoppas iallafall.

Kanske borde ta en helg på hotell senare i vinter bara för att komma bort.
Slippa tänka på vad jag borde göra hemma med all städning och rensning.

Bara vara, njuta av hotellfrukost, promenera och slappna av.
Kanske träna lite om det finns möjlighet.
Rätt sällskap kanske skulle göra det ännu bättre eller så är det något jag borde göra själv.
Får se när det blir aktuellt ekonomiskt och tidsmässigt.

Väldigt trevligt rum på Comfort Hotell Västerås.

Må vara köpe men är ändå nåt speciellt med hotellpannkakor

This entry was posted in Blogg, Livet, Resor and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply