Uppskjutna högtider – Uppskjutet allt

Ytterligare en högtid, Påsken, skjuts upp.
Eller ja, firande av den skjuts upp för mig.
Kan inte träffa mina föräldrar så därför får äggjakt och annat vänta tills detta galna lagt sig. Sällar sig till annat som är uppskjutet.

Pappas födelsedag kunde vi inte fira. Nu påsken, tror det var nåt däremellan också.
Mors dag ligger i farozonen och jag börjar undra över Midsommar och allt annat framöver.
Mitt eget firande försvann till stor del även om det blev lite iallafall vilket var trevligt.
Allting är väldigt osäkert med tider för när livet blir någe sånär normalt igen.

En drink från den födelsedagsmiddag som hanns med precis innan allt blev kaos i världen

Sedan är ju ungefär allt satt på vänt.
Går inte träffa folk som man vill, eller man borde verkligen inte så jag låter bli.
Tror man ska ta det här viruset på riktigt jäkla stort allvar, jag tror det är långt ifrån över med det värsta. Tycker nästan restriktionerna borde skärpas för att det ska bli under kontroll för sjukvården.

Socialt liv satt på vänt, saknar det i omgångar.
Kan vara skönt vara själv och hinna ikapp sig själv lite med tankar och känslor efter senaste tiden men samtidigt är det en hel del annat jag behöver få ordning på och det går inte under de här omständigheterna.

All sport satt på vänt, det saknar jag, skulle vara mitt uppe i en, förhoppningsvis, rolig allsvensk säsong. Premier League skulle varit avslutat liksom Champions League, kanske inte så roliga säsonger men ändå toppsport. Skidsäsongen fick abrupt slut.
Friidrotten har försvunnit, mästerskap, EM, VM, VM och OS skjuts upp och ställer till det extremt på flera sätt, ekonomiskt, logistiskt, satsningsmässigt.

Viasat sänder massa repriser på gamla matcher från innan jag ens tittade. Många legender och favoriter jag får chansen att se på riktigt. Det är kul!

Och ingen vet hur länge det här kommer hålla på för viruset vi för krig emot är ingen fiende du kan kalkylera med eller räkna ut motdrag. Du kan chansa och hoppas det stämmer men ingen vet. Inte hur det smittar, hur länge det håller i sig eller hur man kan skydda sig eller bli frisk från det.

Så var rädda om er och var försiktiga.
Bättre ha tråkigt någon eller några månader och ha många år av liv kvar än riskera hamna i respirator eller ännu värre på någon akutmottagning.
Imorgon får vi se vad läkaren säger om hur länge jag personligen får sätta allt på helt hold…

This entry was posted in Blogg, Livet, Sport and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply