Lång dag med överraskningar

Dagen började lite väl tidigt med att gå upp 06.30.. Har så svårt sova när jag ska upp så tidigt, troligen för att jag är rädd inte komma upp även om det typ aldrig hänt.
Så upp kom jag och iväg med bilen, lagom med trafik på nynäsvägen och ironiskt nog med tajming började bilen tjuta bromsvarning precis när jag startade, som om den visste den var på väg till verkstad.

Hittade fram och lämnade in den, pratade lite om kostnader och det var en del pengar men okej för att få den att fungera bra igen.
Snälla Madde hade släpat sig upp och kom och hämtade mig och körde hem mig.
Fick sen ett samtal från Transport om att min kurs är inställd på grund av Corona, tråkigt för såg fram emot den men är anmäld till hösten istället.

Sen ringde bilmekanikern och då blev dagen ännu sämre. Var inte läckage i bromsarna utan det läckte i kopplingen, förklarar varför min bil uppfört sig märkligt men jag har inte vetat det varit märkligt för har inget jämföra med. Worst case scenario ny växellåda och runt 16k… Inte riktigt värt det för den bilen så blev chockad och kände mig maktlös och hjälplös. Visste inte vad jag skulle säga men bad honom kolla två saker å återkomma.

Hörde inget mer sen innan det var dags för tandläkaren så åkte dit och satte tillbaka den förbannade tråden. Känns väldigt märkligt och spänner i käken men bara den sitter kvar nu så är jag nöjd.. Mindre nöjd med räkningen men men.
Fick samtal från mekanikern på vägen därifrån, väntade mig nåt skrämmande om kostnad och kanske hämta den om en vecka eller så för att krångla med skjuts och allt.
“Bilen är färdig, lagad så det är bara att hämta den”
Va, vänta nu, hur? Vet inte vad min kollega sa på morgonen men nåt funkade för mekanikern hade trollat ihop bilen utan massa svindyra reservdelar eller extra tid.

Snacka om lättnad, problem som bara lyftes från mina axlar. Ringde Madde och mötte upp henne, så tacksam hon och hennes syster var snälla nog skjutsa tillbaka mig till verkstaden.
Tydligen har jag haft rätt hela tiden i att bromsarna känts konstiga men frågade en som körde bilen som sa de var helt okej. De har dock blivit konstigare sen dess och nu fick jag veta varför och det var fixat. Skaplig skillnad på dem på flera sätt, väldigt skönt.
Kopplingen också fixad, mindre skillnad men skönt märka också 🙂

Där står den så fint och lite oväntat.

Väl hemma var jag skapligt trött så halvsovit på soffan bara.
Snart dags sova för imorgon blir det att baka och städa i mängder.
Mycket som behöver göras.
Dagen var lång och väldigt dyr men slutade bättre än jag trodde iallafall.
Bara hoppas helgen fortsätter på det positiva spåret nu…

This entry was posted in Blogg, Livet and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply