Tidig morgon – innehållsrik dag

Ni som känner mig vet att tidiga morgnar verkligen inte är min grej. Jag kommer alltid upp men sover oftast väldigt dåligt och vaknar för tidigt. Troligen av nån undermedveten stress över att inte vakna i tid eftersom jag inte är van att gå upp tidigt numera.

Så ingen direkt optimal uppladdning för att ställa om till jobb imorgon att gå upp vid 8 på morgonen men har läkaren inga andra tider får man helt enkelt kliva upp.
Det gick väl okej, måste ändra rätt mycket i mitt liv på många sätt, tydligen.
Vissa saker visste jag väl om men en del var väl drastiska kan jag känna.
Men om jag börjar någonstans får jag väl se hur långt det räcker och vad jag måste göra för att bli hel och frisk.

Kosten har jag väl behövt ändra länge, har även gjort till viss del senaste månaderna i vågor men får göra ett steg i taget och se hur stor förändring som krävs.
Men har vänner som kan mycket så redan fått lite tips jag ska testa, svårast är frukosten överlag samt allra mest före och under jobbnätterna. Även här tar jag emot alla tips men jag tycker det är galet jobbigt ändra mat och mycket är för att det är så tråkigt hålla på med enligt mig, det ska bara räcka äta nog för att ha bra värden och orka hålla huvudet igång och kroppens muskler ska funka liksom.

Det kanske vore nåt för att komma tillrätta med skallen, tankar och prioriteringar. Leta vän och resmål då bara.

Sluta stressa.. Ja jo, det tror jag är största boven. Men också det som är svårast för mig att få ordning på. Varit mycket med jobbet på flera sätt senaste halvåret, sedan ligger det en del privat med olika saker som kommit i omgångar också och som ligger kvar framöver att hantera även om jag får försöka komma på hur jag ska hantera dem utan att stressa över det på nåt sätt.

Meditera och Yoga har jag fått tips om, får kika på det om det är nåt jag klarar av som passar och funkar för mig. Alla tips tages tacksamt emot på sätt att sluta stressa.

 

Fackmötena på jobbet gick bra, de var intressanta och givande.
Med lite tur fick jag stanna kvar i styrelsen utan omröstning ett år till, det ser jag verkligen fram emot. Lärorikt och givande och bra, trevliga människor att lära känna och samarbeta med. Finns mycket kunskap som jag behöver ta in också men det är roligt.
Iallafall de gånger det inte känns som jag står och dunkar huvudet i väggen för att rätt personer vägrar lyssna.

Men ett år till i fackstyrelsen, får kolla upp mitt skyddsombudsmandat också för det är nästan ännu roligare att hålla på med och väldigt, väldigt viktigt, inte minst där jag befinner mig nu. Så dagen fick en bra avslutning iallafall men mentalt är jag inte riktigt på banan inför jobbvändan imorgon men bara köra på.

This entry was posted in Blogg, Livet and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply