Stolt känsla även om andra tycker det är enkelt

Må vara att det är lätt för många.
Men jag kan ändå känna mig barnsligt stolt när jag lyckas med vissa saker.
Saker som är självklara för många.
Görs i en handvändning utan att typ tänka på det men som jag aldrig gjort eller kan något om. Då blir jag faktiskt stolt över mig själv när jag lyckas göra det.

Som när bilen börjar tjuta igen om bromsvätska.
Ja, jag vet, den ska in på service… Men var liksom tvungen lösa transport dit och hem för pendel och sånt så tidigt kommer inte vara så kul så försöker med andra lösningar först.
Fram till denna gång hade jag fått hjälp fylla på, har aldrig behövt göra det själv och är lite rädd för att göra fel när det kommer till bilen för det kan gå riktigt illa liksom.
Men när den började tjuta igen så ville jag inte vänta obestämd tid eller be om hjälp igen. Så jag köpte mer bromsvätska och en tratt för påfyllnad.

Kittet för att fylla på bromsvätska

Skulle in och jobba extra på kvällen och det är väldigt enerverande med en bil som tjuter lite då och då. Så testade att fylla på själv. Med tratt var det iallafall enklare än när kollegan hjälpte mig. Hällde dock i för mycket, vet inte vad det spelar för roll egentligen, bilen blev tyst igen iallafall. Men jag är lite oroad över bromsarna, tycker inte de gör som jag tycker att de borde göra.

Men, omotiverat eller inte, när jag fyllt på färdigt, även om det var enkelt, och bilen var tyst och snäll sen så kände jag mig ändå rätt stolt över mig själv som hade lyckats göra nåt med bilen rätt. Får försöka ta tillvara på den känslan även om det kanske är löjligt.
Samma sak när jag lyckas med nåt tekniskt som jag inte riktigt väntar mig lyckas med, känner mig barnsligt nöjd när jag lyckas och det fungerar.
Aja, det är väl bra jag kan känna mig nöjd med nåt jag gör 🙂
Får vara glad för allt positivt tycker jag nog.

Men förhoppningsvis är bilen inget problem snart. Äntligen har jag hittat en väldigt snäll kompis som agerar taxi åt mig. Ingen av oss ser direkt fram emot gå upp i ottan på fredag men det e skönt få bilen kollad. Bromsar e ju trevligt om de fungerar, samt få allt annat kollat och service genomförd ordentligt så den går igenom besiktningen i vår.
Ser väl mindre fram emot kostnaden men det får bli som det blir.
Känns ju som en fördel om bromsar och annat fungerar som det ska…

This entry was posted in Blogg, Livet and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply