Kroatien till final efter drama

Gårdagens semifinal mellan Kroatien och Norge blev en riktig gastkramning.
Två förlängningar och avgörande med 4 sekunder kvar. Sen var jag slut för kvällen.
Därför kommer texten idag istället. Ser väldigt mycket fram emot finalen söndag eftermiddag. Tack vare en snäll GL får jag komma in senare till jobbet så jag faktiskt får se Kroatien spela final live, ska bli så sjukt kul!

Musa firas efter segermålet. Bilden är från tv sändningen

Men det satt långt inne. Galet spännande och jämt.
Såg bra ut i första halvlek med en två måls ledning långa stunder. Då spelade både Karacic och Cindric och det såg bra ut.
Sego i mål gjorde en riktigt bra match så långt. I andra däremot vände matchbilden.
Sagosen var dominant i första halvlek för Norge, i andra vaknade resten av laget tillsammans med att Bergerud storspelade i målet.

Cindric på uppvärmningen. Blev mer skydd över vaden senare. Oerhört viktig för Kroatiens spel.

Vad man också kunde notera var att Cindric satt på bänken resten av matchen vilket gjorde att Duvnjak fick spela både anfall och försvar så länge han orkade vilket märktes. Så länge han orkade såg det bra ut och han tog stort ansvar med att skjuta när ingen annan vågade riktigt. Han gjorde mål på det mesta också och var en jätte som 1a i Kroatiens 5-1 försvar. Kvitteringen kom och Norge var även i ledningen delar av matchen när Duvnjak vilades korta stunder.

När matchen såg ut att ha vägt över till Norge så kom Asanin in i Kroatiens mål och tog två straffar, Kroatien kom då in i matchen igen och höll jämna steg till slutsignalen.
Ju längre förlängningarna fortlöpte desto mer märktes det på spelarna som sprang mindre och missade mer. Den med mest skärpa skulle vinna matchen.
När första förlängningen var nästan slut ledde Norge, Kroatien i anfall fick straff med 3 sekunder kvar. Lagkapten Duvnjak tog ansvaret och satte straffen säkert i mål.
Väldigt målsnåla förlängningar. Sagoesen spelade nästan bara anfall efter första halvlek, vilades i försvaret för att orka prestera på topp framåt.

Det såg ut att gå mot straffar när det var oavgjort med minuten kvar. Norge hade bollen och chans att avgöra men sköt i stolpen. Bollen hamnade med 4 sekunder kvar hos Zeljko Musa, försvarsspelaren som sällan spelar anfall och än mer sällan gör mål.
Han vänder runt på linjen och sätter bollen bakom Bergerud.
Klockan ljuder och matchen är slut, Kroatien är till final efter ett enormt drama.

Kroatiska spelare studsar av glädje, några sjunker ihop av lättnad och trötthet.
Norska spelarna sjunker ihop i besvikelse på planen.
Norge återhämtade sig och vann säkert bronsmatchen.
Återstår att se om Kroatien har ork att ge Spanien en match om guldet.
Tror mycket hänger på om Cindric kan spela, Karacic gjorde en för blek insats mot Norge och även Stepancic missade för mycket. Alla spelfördelarna måste vara på topp för att det ska bli en bra match för Kroaterna. Och givetvis måste Sego återigen göra sitt livs match. Gärna uppbackad av Asanin.

Matchens gigant Duvnjak kramar om Sego som gjorde ett flertal viktiga räddningar.

This entry was posted in Blogg, Handboll, Sport and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.