Hjälplös är en obehaglig känsla

Jag avskyr att få problem med saker jag inte vet hur jag ska lösa.
Områden jag bara känner mig korkad när jag får problem med.
Hjälplös liksom…
Otrevlig känsla för jag vet oftast inte ens var jag ska börja för att lösa det. Spontant vill jag oftast ringa en vän, inte alltid säkert det skulle hjälpa men det skulle garanterat kännas bättre att få nån annan som kanske kan komma med en lösning eller förslag på lösning.

Som när min bil börjar krångla, inget uppenbart fel enligt instruktionsboken men inte tusan kan jag lösa det. Eller jo, med lite hjälp löste det sig förra gången, men tydligen bara tillfälligt för idag började bileländet tjuta igen på vägen till jobbet.

Samma varningssignal som sist så förmodligen bromsvätskan igen, dock väldigt oroväckande att den börjar igen efter typ 2v. Lutar åt ett väldigt dyrt fel isåfall om det är läcka i bromssystemet. Och krånglet med att lämna in den, ta sig hem och sen tillbaka under dagen.
Kanske dags be om gentjänst för hämtningen jag gjorde i Vällingby i våras. Eller ta med några böcker och sitta i Ösmo, för där ska det tydligen vara en bra bilmekaniker, en hel dag och vänta på att den ska bli klar.

Eller be nån annan som kan vara snäll nog undsätta mig.
Får se när det blir av bara, men får nog se till nån tittar på den rätt omgående.
Är ju nåt jag behöver fixa innan bromsarna kraschar helt men när det är områden jag inte känner jag kan så är det omöjligt avgöra hur akut det är när jag knappt lyckas komma på vad felet är. Och det är rätt dyrt lämna in bilen i onödan, verkar vara runt 4000kr som jag definitivt kan göra bättre saker för. Samtidigt vill jag inte gärna vänta  för att se om bromssystemet spricker helt för det lär bli både dyrare och krångligare.

Dags bli bilmekaniker då…

Även om jag försöker lära mig mer om bilar och hur de funkar och vad som är fel för att själv kunna fixa saker eller iallafall avgöra vad som är akut och måste lämnas in och vad som kanske kan vänta eller om jag kan be nån hjälpa mig fixa saker så har jag inte intresset. Jag har inte tillräckligt intresse för att ta mig tiden lära mig tillräckligt mycket. Jag tycker inte det är kul. Men kanske får se till lära mig ändå för det är stora kostnader det handlar om.
Svårt lära sig allt om allt liksom. Men kanske ska prioritera det som blir dyrt annars.

Får se om första hjälpen fungerar eller om det blir akut service.
E väl dags boka service oavsett egentligen men vore ju bra om det inte blev så tokakut utan kunde anpassas lite mer till schema och tid. Och så jag kan lösa assistans dit och hem för hämtning och lämning av bilen, kommer ju givetvis betala eller bjuda på mat eller nåt som tack.

Önskar bara det kunde flyta på problemfritt ett tag nu.
Varit lite mycket på sistone och det börjar bli tröttsamt.
Har annat att ta tag i som väntat för länge redan.

Så om någon känner att de har tid och lust att hjälpa mig med bilen på nåt sätt tages det tacksamt emot..

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply