2020 – Oskrivna blad med möjligheter att ta tillvara på

Nytt år, nya möjligheter och nya tankar.
Måste lära mig att släppa det jag inte kan påverka.
Sluta ta åt mig av vad folk säger som kanske faktiskt inte är riktat till mig eller betyder vad det känns som. Det är så mycket lättare att tolka saker negativt än positivt.
Men visst, året har möjligheter, det har de alltid när de börjar. Kanske inte oskrivna blad men iallafall inte mer än halvtecknade.

Grundstoryn finns men det ska och kommer vävas ut åt alla möjliga håll som alla historier gör. Även historier som är ett liv.
Både privat och på jobbet har det hänt saker. Bra som dåliga.
Finns förutsättningar för ett riktigt bra år privat, avslutningen på 2019 var i mångt och mycket bland det bästa jag upplevt på länge.
Det är så lätt att känna att jag inte förtjänar det eller borde göra mer för att förtjäna det. Jag måste börja tro lite mer, tro på att jag förtjänar bra saker även om det sitter djupt rotat. Lätt att springa iväg med tankar, positiva och negativa, komma på idéer jag vill genomföra, både stora och små. Men får vänta och se och bara försöka vara lite också.
Bara njuta av det som är bra helt enkelt och så får resten bli som det blir lite grann.
Men såna bra saker ger energi och kraft att ta tag i och klara av annat, mer jobbiga saker. Oerhört viktigt och uppskattat med stöd från alla håll.

På jobbet är det väl kanske en annan sak men givetvis finns det möjligheter.
Stora förändringar har det varit och kommer bli ett tag till framöver.
Fysisk flytt och sen stora förändringar i både gruppdynamik och arbetssätt med förutsättningar och förbud som ramlat in.
Vet inte riktigt vad jag ska göra för att det ska fungera ordentligt, är lite “over my head” samtidigt som jag känner att jag vill göra vad jag kan. Och väl kanske kan göra något, men inte tillräckligt, aldrig tillräckligt.
Framtiden är lite skrämmande när man ser vad som väntar på jobbet, tveksamt om jag kommer klara av det börjar jag tro.

Måste fundera ordentligt vad jag vill, kan och klarar av. Det sistnämnda är väl, antagligen, både mer och mindre än jag själv tror.
Men alla stora beslut kräver energi och just nu är det lite av en bristvara.
Mycket jag vill och borde ta tag i överlag men prioriterar det som får mig att må bra och är viktigast för att vardagen ska fungera.
Resten får komma när det kommer helt enkelt, tids nog.

Dags börja tänka på och förbereda inför ett eventuellt födelsedagsfika.
Om jag orkar och hinner fixa det, vore kul men krävs en del.

This entry was posted in Bakning, Blogg, Sötebröd and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply