Hammarby Handboll

Nu ska jag försöka väcka liv i det här igen.
Tankar finns det men svårt välja ämne och svårt få ur mig nåt vettigt.
Men ska testa igen.

Börjar med en text om Hammarby handboll den här säsongen. Tänkte försöka skriva lite om skidsäsongen innan den börjar på riktigt också, har en vecka på mig.

Hammarby tappade inför den här säsongen den mångårige speluppläggaren Josef Pujol och sedan visade det sig att Martin Dolk återigen behövde opereras och missar hela säsongen.
Det har visat sig väldigt tydligt att det saknas en speluppläggare, det finns ingen ersättare och det är svårt hitta någon så unik spelare som kan göra sånt extra på egen hand också.dsc_0004

Men med tanke på hur säsongen sett ut hittills är det ganska mycket som saknas. Målvaktsspelet har fungerat helt okej måste jag ändå säga. Det är de där kantskotten som är lite problem ibland men där är inte största problemet.
Försvaret har varit väldigt upp och ner. Ibland funkar det jättebra medan det verkar falla isär totalt sen. Där borde inte skillnaden inte vara lika stor för man kan säga mycket om Pujol men inte är han den största försvarsspelaren i världen. Tycker försvaret är samma som förra året så där måste det nästan vara självförtroende som spelar in och tajming.
Synd för det ser bra ut långa stunder men det måste bli en jämnare nivå.

Att det saknas en skytt från 9-meter har det gjort flera år. Var länge sedan vi hade en riktigt bra skytt under längre tid. Med med Pujol borta så måste någon stiga fram för annars försvinner hotet från 9-meter och då blir det nästan omöjligt spela igenom så kompakta försvar som motståndarna kan ställa upp. Adam Norman visar talang och hårt skott men är för ojämn än så länge men ung så det kommer förhoppningsvis. Lökken tror jag på men även han är lite ojämn.

Just ojämnhet är ganska signifikativt för Hammarby denna säsong och det håller inte. Passningsspelet måste nog också upp ett snäpp, även där är det jämnheten som saknas. Överlag är det jämnhet som laget skulle må bra av. Det behövs för att sy ihop matcher och få in de där poängen som de verkligen behöver nu.

Vet inte om en värvning skulle hjälpa direkt, panikvärvningar gör sällan det även om Bååk gjorde det riktigt bra och det var synd han flyttade efter säsongen. Han var en bra skytt. En sån värvning skulle inte sitta fel men är en ekonomisk fråga också såklart.
Att däremot släppa Lucas Pellas på grund av speltid finner jag märkligt. Han har visat hur bra han är nu och även med inhopp kan jag tycka. Med Dolk borta hade han behövts.

dsc_0060

Lite men mycket

Något är fel. Och det har varit det sen i höstas någon gång gissar jag.
Vad som fick bägaren att rinna över vet jag dock inte.
Mådde jäkligt bra i augusti långa perioder men nu verkar det mest hoppa upp och ner beroende på småsaker. Att skitsaker kan förändra så mycket är irriterande.

Men det ligger hos mig att ändra det.
Ta tag i saken och se om det går att ändra på grundinställningen.
Vem vet, mirakel kanske kan ske.
Kan komma på några saker som skulle hjälpa på vägen men räknar inte med något av det. 6e december kommer bli ett viktigt datum för då kommer besked om framtiden för den i närheten som är sjuk. Men eftersom fel personer fått ta för mycket på grund av det så undrar jag hur länge jag har kvar dem som vänner. De har imponerat så här långt nåt oerhört.

Men det går inte att bygga hur man mår på andra heller. Så funkar inte världen.
Vänner och familj kan hjälpa till men de ska inte behöva utgöra grunden, för den blir då ett gungfly och vem vill ha ett humör på ett gungfly, inte jag i alla fall.
Men det krävs tid, ork och motivation. Och motivationsbrist är en del av det som behöver åtgärdas så som så mycket annat blir det en ond cirkel.
Se om jag är stark nog att bryta den cirkeln eller om det får fortsätta tills det kraschar.

Berg och Dalbana

Så var vi där igen.
Jag mådde bra imorse, mådde bra när jag vaknade men nånstans på kvällen när bilen fått sina vinterdäck så dök humöret.
Jäkla hoppande på humöret och jag vet inte varför.
Extremt irriterande är det.
Och jag känner också att fel personer får ta för mycket skit av mitt humör.

Men med tanke på Cancerbeskedet i närheten så lär humöret inte stabilisera sig förrän det kommer ett bra besked där om typ 3 månader.
Helvetiska väntan. Och inget annat att göra än att vänta och hoppas.

Men det känns så fel att de vänner som orkar ställa upp gång på gång också är de som får ta allt negativt, jag vill inte lägga sånt på mina vänner. Men jag vill inte och tror inte jag klarar det själv heller så är oerhört tacksam för de som orkar finnas kvar.

Trygghet är det som saknas när man blir mycket ensam med sina tankar och det är mycket nytt och negativt i omlopp omkring. Bollplank också.
Samt de vänner som jag kan vara helt mig själv med, där jag inte behöver spela något spel eller förställa mig. Finns inte många sådana men de som finns är Guld värda.

Kladdkakor

Som terapi funkar det bra för mig att baka.
Bröd är nästan bäst men det är lite dåligt med tid för det just nu. Och plats i frysen saknas. Men det kommer förhoppningsvis i december eller januari.
Mycket som ska avgöras innan dess.

Men det som går fort och inte tar så mycket plats i frysen är olika sorters kladdkakor.
Gillar smaksätta dem lite olika och det brukar inte vara så svårt ge bort delar av dem.

Apelsinkrokantkladdkaka

Apelsinkrokantkladdkaka

Mjölkchokladkladdkaka

Mjölkchokladkladdkaka

Åt rätt håll

Första delen gick så bra man kunde hoppas.
Nu är det bara väntan, och jag hatar väntan, men vad göra.
Runt minst två månader lär det bli som det bara är att vänta och hoppas.
Suck.

Utan det stöd jag fått senaste veckan hade det varit så mycket tyngre.
Man märker vilka vänner som verkligen orkar finnas och bry sig.
En del stöd kom från oväntat håll, väldigt oväntat också samt mer stöd än jag någonsin kunde be om eller vänta mig från annat håll.

Medan andra tyvärr gör precis vad som väntas. Låtsas finnas där men när det gäller så visar de vad jag betyder, ingenting. Frågar om de vill ses, absolut men går inte säga nån dag ens när jag föreslår. Ser senare att de frågar andra vilka dagar som passar.
Det gör ändå ont, även om det är väntat.
Men jag vill ju gärna tro att folk slutar ljuga nån gång…
Varför låtsas man vill nåt när det e så uppenbart att de bara finns när det passar dem själva? Måste ju nästan vara jobbigt hålla en sådan fejkfasad..

Måste också tänka över mitt eget agerande senaste tiden.
Det får inte bli så att jag känner att jag är på väg åt det hållet, skulle aldrig låtsas på det sättet men vissa saker kan uppfattas helt fel.
Får hoppas folk är ärliga mot mig i så fall så det inte hinner bli nåt missförstånd av det hela.

Framtiden är något osäker, som vanligt, i alla fall på jobbfronten.
Men får väl se, runt mitten på december måste väl både jag och andra börja ta tag i det för då är det inte långt kvar till januari när något måste ske eftersom grundförutsättningar ändras. En del att tänka på.
Men vissa beslut blir fel oavsett hur jag gör dem och det stör mig enormt.

Tankspridd

Med tanke på senaste dagarnas besked kanske det inte är så konstigt att jag är tankspridd, men det stör mig.
Jag vill kunna hålla fokus trots allt. Inget är ju något jag direkt kan påverka vare sig jag vill eller inte. Ett par saker tänker jag försöka göra vad jag kan för att påverka en hyser inet direkt större hopp om att lyckas.
Har haft samma utmaning förut och lär få samma resultat denna gång.
Möjligen med en smärre förbättring trots allt då grundläget är lite annorlunda.

Men att inte kunna göra något ordentligt utan det mesta blir halvdant är inget jag är nöjd med. Något måste göras men mer än att skriva en lista och sedan försöka beta av den vet jag inte riktigt vad jag kan göra.
Humöret dyker och klättrar lite som det vill även om det är stabilare än för en vecka sedan. Insikt kanske hjälper eller så är det mer uppgivenhet som vunnit.

Men vad jag blir mer och mer säker på är att jag ska börja välja vilka jag lägger tid på. Både att prata och umgås med. Tid är värdefull och den ska läggas på dem som är värda den och visar att de vill ha den. Inte nödvändigtvis samma som jag tycker tyvärr.
Och lögnare ska bort, jag har mer och mer tröttnat på att folk ljuger och kommer med undanflykter. Så förbannat onödigt.
Bryr ni er inte så varför låtsas? Gör väl inget bra för varken er eller mig?

Omkastning

Bara rent sådär som en blixt från klar himmel så vänds livet upp och ner.
Eller visst, det kom en förvarning för nån vecka sedan men det finns inget sätt att förbereda sig. Och vad ska man göra sen?
Vänta, sen vänta lite till och sen vänta…

Saker som var viktiga blir mindre viktiga, eller rentav totalt oviktiga.
Prioriteringar ändras och det är dags tänka till lite vad som är verkligt viktigt i livet.
Vad och vilka betyder nåt extra? Det är dags att verkligen ta tag i och vårda de relationer som betyder nåt extra. De som finns där men man kanske inte alltid tänker på. De som alltid ställer upp när man ber dem men man kanske inte faktiskt visar hur mycket det betyder för en.
Dags att ändra på det.

Det som är viktigt är värt tid och engagemang.
Tid – och energitjuvar är det inte.

Omkastning och kanske ett uppvaknande.
Jag tål inte folk som ljuger eller slingrar sig. Det är tid jag inte har.
Såna människor är inte värda min tid och jag ska bli mer noggrann med att försöka sortera bort dem från de jag lägger tid på.

Men jag önskar ingen ett sånt här besked.
Absolut ingen.
Så om jag är lite förvirrad, nere och tankspridd närmaste tiden så är det förklaringen.
Eller ja, något kryptiskt kanske men ändå.