Elfsborgs spel räckte inte

Såg Elfsborg möta Kalmar på bortaplan igår på TV.
Det var en riktigt bra match tyckte jag.
Har varit lite dålig på att följa allsvenskan än så länge i år men ska nog försöka ändra på det framöver. Det fanns ett bra klipp i spelet hos de gula och jag kan förstå varför de leder allsvenskan.

Men, de vann inte matchen mot Kalmar, en 16-åring hoppar in och avgör.
Rydströms elev vad jag förstod, han visade ingen respekt för att det var serieledarna de mötte.
Distinkt avslut satte han också.
Kalmar visar klar potential att klättra i tabellen medan Elfsborg visar att trots förlusten är det ingen kris, spelet fungerar, dock måste målen göras.

Det är trots allt det fotboll går ut på.
Inte att spela snyggast utan att göra fler mål än motståndarna.

Nu ska vi se vad Gais-Malmö blir för match.

SOK:s löjliga gränser

Nu är truppen till OS spikad.
Och det mesta snacket senaste veckorna har varit över de gränser som SOK har satt som är i flera fall betydligt tuffare än de internationella krav som finns för att få delta.

Några som drabbats är häcklöparen Philip Nossmy och släggkastaren Mattias Jons, båda har senaste veckorna satt nya personliga rekord och klarat den internationella gränsen.
Nossmy har visat på rejäl utveckling när han äntligen kunnat träna utan att vara skadad hela tiden. Hans nya personliga rekord var två hundradelar över SOKs gräns men han fick inte åka till OS ändå.

Det tycker jag är fel när de skickar till exempel Carolina Klüft som inte presterat på toppnivå på allvar sedan hon slutade med sjukamp. Jag har full respekt för att hon ville byta sport och hon har talang för längdhopp, men hennes kropp har tydligt visat att den inte håller för hård mängdträning. Hon var nyligen skadad igen och missade EM.

Alhaji Jeng som har en mycket konstigt taktik när han gör kvaltävlingar får också åka tack vare ett högt hopp sista dagen. Visst, han har kapacitet att komma riktigt bra.
Men om han inte tänker om vad gäller ingångshöjder i kval så blir nog resultatet samma som i förra OS och i EM nyligen.

Jag gillar både Klüft och Jeng och ser dem gärna i OS. Men jag hade också gärna sett Nossmy och Jons. SOK valde däremot att skicka Jessica Samuelsson som har klarat den internationella gränsen men inte deras gräns. Hon missade med 12 poäng, men får alltså åka ändå.
Till skillnad från Nossmys två hundradelar som var för mycket för att han skulle få åka.

Jag förstår och gillar idén att inte skicka så kallade “turister” till OS men att inte låta Mustafa Mohamed som siktar mot Rio och rätt nyligen har bytt distans och visat att han är på klart rätt väg formmässigt, det är fel.

Talanger och de med goda chanser att utvecklas bör få åka till OS,
Egentligen anser jag att de som klarar de internationella gränserna och därmed är kvalificerade att få starta, ska få starta.
Vad ger SOK rätten att höja kraven än mer? Pengar förmodligen men jag tycker ändå inte att de gör rätt.

Spanien med Super-Mario vinner EM

Så var det dags för finalen i EM.
Sett till semi-finalerna så imponerande Italien klart mest och Mario Balotelli i synnerhet.
De utnyttjade smart Tysklands försvarssmisstag och vann rättvist.
Ikväll väntar Spanien som malde ner Portugal och vann på straffar.

De lyste inte direkt men de har mer rutin i laget och garanterat en växel till i laget.
Frågan är vilken uppställning de kommer starta med.
Får Torres starta eller blir det Fabregas eller kanske Pedro från start.
Blir intressant se hur de tänker där.

Jag tror att Italien vinner då de visat mer kapacitet och verkar ha mer toppad form på rätt spelare under turneringen. Balotelli kan avgöra om han fortsätter i sitt stim, men hans humör kan också förstöra för hela laget om han kommer fel in i matchen.