Hammarby Handboll

Nu ska jag försöka väcka liv i det här igen.
Tankar finns det men svårt välja ämne och svårt få ur mig nåt vettigt.
Men ska testa igen.

Börjar med en text om Hammarby handboll den här säsongen. Tänkte försöka skriva lite om skidsäsongen innan den börjar på riktigt också, har en vecka på mig.

Hammarby tappade inför den här säsongen den mångårige speluppläggaren Josef Pujol och sedan visade det sig att Martin Dolk återigen behövde opereras och missar hela säsongen.
Det har visat sig väldigt tydligt att det saknas en speluppläggare, det finns ingen ersättare och det är svårt hitta någon så unik spelare som kan göra sånt extra på egen hand också.dsc_0004

Men med tanke på hur säsongen sett ut hittills är det ganska mycket som saknas. Målvaktsspelet har fungerat helt okej måste jag ändå säga. Det är de där kantskotten som är lite problem ibland men där är inte största problemet.
Försvaret har varit väldigt upp och ner. Ibland funkar det jättebra medan det verkar falla isär totalt sen. Där borde inte skillnaden inte vara lika stor för man kan säga mycket om Pujol men inte är han den största försvarsspelaren i världen. Tycker försvaret är samma som förra året så där måste det nästan vara självförtroende som spelar in och tajming.
Synd för det ser bra ut långa stunder men det måste bli en jämnare nivå.

Att det saknas en skytt från 9-meter har det gjort flera år. Var länge sedan vi hade en riktigt bra skytt under längre tid. Med med Pujol borta så måste någon stiga fram för annars försvinner hotet från 9-meter och då blir det nästan omöjligt spela igenom så kompakta försvar som motståndarna kan ställa upp. Adam Norman visar talang och hårt skott men är för ojämn än så länge men ung så det kommer förhoppningsvis. Lökken tror jag på men även han är lite ojämn.

Just ojämnhet är ganska signifikativt för Hammarby denna säsong och det håller inte. Passningsspelet måste nog också upp ett snäpp, även där är det jämnheten som saknas. Överlag är det jämnhet som laget skulle må bra av. Det behövs för att sy ihop matcher och få in de där poängen som de verkligen behöver nu.

Vet inte om en värvning skulle hjälpa direkt, panikvärvningar gör sällan det även om Bååk gjorde det riktigt bra och det var synd han flyttade efter säsongen. Han var en bra skytt. En sån värvning skulle inte sitta fel men är en ekonomisk fråga också såklart.
Att däremot släppa Lucas Pellas på grund av speltid finner jag märkligt. Han har visat hur bra han är nu och även med inhopp kan jag tycka. Med Dolk borta hade han behövts.

dsc_0060